RUBRIEK De Drentse Zaak met Michel Hendriks

ASSEN

Flexwerken in De Drentse Zaak

Het bruist in De Drentse Zaak, het werk- en kenniscentrum van ondernemend Assen. Ondernemers hebben zich gevestigd in een van de kantoren. Of ze maken gebruik van de flexwerkruimte. Voor Michel Hendriks (38) van Hyprovide is de flexplek min of meer zijn vaste werkplek geworden. Ooit runde financieel adviseur Michel Hendriks zijn bedrijf Hyprovide vanuit huis. Maar dat beviel niet echt. ,,Als ik de afwasmachine hoorde piepen, ging ik hem toch even legen. En zo was er thuis altijd wel wat te doen. Er kwamen ook regelmatig buren en kennissen op bezoek. Als ze vrij waren van hun werk dachten ze, mooi, gaan we bij Michel langs, die is er toch altijd. Even een bakje koffie doen. Heel gezellig, maar qua werk schoot dat natuurlijk niet op. Daarom ging ik in 2012 op zoek naar een geschikte flexplek. Zo belandde ik bij De Drentse Zaak. En daar zit ik nog steeds.” Mooiste werk ter wereld Hendriks heeft een aquarium met een vis erin op ‘zijn’ bureau gezet. ,,Maar het blijft een flexwerkplek, dus iedereen is vrij om hier te gaan zitten.” Hij begint elke dag met het voeren van de vis, gevolgd door een kop koffie. ,,Daarna heb ik vooral veel contact met banken en verzekeraars. Ik mag de hele dag puzzelen met cijfertjes. Als onafhankelijk financieel adviseur maak ik hypotheken in orde die op het eerste gezicht onmogelijk lijken. Wat mij betreft het mooiste werk ter wereld. Ook doordat ik met zoveel verschillende mensen te maken krijg.” Klanten bezoekt hij vaak in de avonduren of in het weekend. ,,Wanneer zij maar willen, eigenlijk. En bijna altijd bij de klant thuis. Dat praat toch wat makkelijker, het gaat immers over persoonlijke zaken. Maar ik ontvang ook wel klanten in De Drentse Zaak. Het is een erg mooi pand, met een fijne sfeer.” Heel gezellig Dat hij in De Drentse Zaak werkt, heeft Hendriks veel opgeleverd. ,,Ik kom hier natuurlijk waanzinnig veel mensen tegen. En die mensen komen regelmatig even aanlopen, bijvoorbeeld om te vragen hoe het met de vis gaat. Maar we kletsen over van alles, ook over financiële zaken. Dus als iemand hier vervolgens een hypotheek nodig heeft, weet hij of zij de weg naar mijn plek wel te vinden. Dus ja, dat ik in De Drentse Zaak werk levert mij ook omzet op. Toch is de voornaamste reden dat ik hier werk dat het gezellig is. Maar dan het soort gezelligheid dat níet ten koste gaat van mijn productiviteit.” Over De Drentse Zaak In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor een eigen kantoor, vergaderruimtes en flexibele werkplekken. Kijk voor meer informatie op: www.dedrentsezaak.nl. Het Geheime Wapen Tekstschrijvers.

Auteur

Albert-Jan Garama