FOTOREPORTAGE | Voorronde NK FootGolf Assen

ASSEN

Zaterdag werd een voorronde voor het NK FootGolf gespeeld op de golfbaan bij GDCC Assen. Het was overigens één van de veertien lokale voorronden. Tijdens iedere voorronde ligt er een NK ticket klaar voor de beste drie spelers. Deelnemers konden aan de slag op vast negen holes parcours.

Jaap Urban van FootGolf Drenthe: ,,Met de NK finale in Assen hopen we het FootGolf nog meer op de kaart te zetten in het noorden. Tot op heden blijft de aandacht hier namelijk nog wat achter bij andere delen van het land waar de sport flink in de lift zit. We vinden het dan ook leuk om te zien dat veel streekgenoten zaterdag de weg naar de golfbaan weten te vinden.” Niet onbelangrijk: de NK finale op 4 september wordt ook in Assen gespeeld. Winnaars: De top 3 had allemaal een score van 60 (-8 over 18 holes). Stroke index bepaalde de volgorde: 1. Collin Green 2. Herman van de Keuken 3. Germon Stoffer Collin Green en Germon Stoffer verdienden een ticket voor de NK finale op 4 september. Omdat Herman van de Keuken al geplaatst was, mocht nummer 4 Norbert de Kort ook blij naar huis met een NK ticket. Lammert Aling maakte de fotoreprotage.

Auteur

Albert-Jan Garama