Drents Museum doet mee met muziekcompetitie Art Rocks 2016

ASSEN

Het Drents Museum, Museum Boijmans Van Beuningen, het Tropenmuseum, het Kröller-Müller Museum, Museum Het Valkhof en de Grote Prijs van Nederland organiseren dit najaar de derde editie van muziekcompetitie Art Rocks.

Art Rocks is de grootste van Nederland die beeldende kunst en muziek samensmelt en muzikanten uitdaagt om zich te laten inspireren door een kunstwerk uit de museumcollectie. Deelname aan de muziekcompetitie is mogelijk voor zowel amateurmusici als voor professionals (minimale leeftijd is 16 jaar). De beste acts treden live op in de musea, maken kans op een finaleplaats in poppodium Paradiso en een geldprijs van euro 1.000. Aanmelden kan vanaf 31 augustus via www.artrocks.nl. Art Rocks in Drents Museum Het Drents Museum heeft voor Art Rocks tien kunstwerken geselecteerd. Van De Wolgaslepers van Ilya Repin – vanaf 25 september te zien in tentoonstelling Peredvizhniki - tot werk van Simon Schrikker. Naast de muziekcompetitie organiseert het Drents Museum een eigen muzikaal en kunstzinnig activiteitenprogramma. Laat je verrassen door optredens bij de kunstwerken, lezingen over muziek en beeldende kunsten of ontwikkel je eigen skills in de masterclasses door bekende muzikanten. Houd de website www.drentsmuseum.nl in de gaten voor een overzicht van alle activiteiten. De muziekcompetitie Art Rocks geeft met de muziekcompetitie muzikanten de kans om emoties die een kunstwerk bij hen oproept, te vertalen naar een lied. Tegelijkertijd beleeft het publiek door de competitie de kunstwerken op een nog rijkere manier. Een vakjury selecteert uit alle inzendingen vijftig muziekacts. Deze acts spelen tijdens de voorrondes hun nummer live in een van de vijf musea. Op zaterdag 17 december vindt de voorronde van het Drents Museum plaats. Uit alle museumrondes komen vijf finalisten en één publieksfinalist die op 17 januari 2017 strijden in poppodium Paradiso om de eerste plek. Over Art Rocks In 2012 organiseerde Museum Boijmans Van Beuningen samen met De Grote Prijs van Nederland de eerste editie van Art Rocks. In 2014 groeide het project met twee extra musea: het Groninger Museum en het Centraal Museum. De ervaringen met de eerste twee edities vroegen om meer. In 2016 vindt Art Rocks daarom in maar liefst vijf Nederlandse musea plaats, te weten Museum Boijmans Van Beuningen, Museum Het Valkhof, het Tropenmuseum, het Drents Museum en het Kröller-Müller Museum. Art Rocks wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Mondriaan Fonds. Overzicht data Drents Museum 31 augustus - 16 oktober 2016: Inschrijfperiode Art Rocks en start van workshopprogramma’s 17 december 2016: Museumronde in Drents Museum 17 januari 2017: Finale Art Rocks 2016 in poppodium Paradiso Beeld: Simon Schrikker, Zonder titel, 2010, olieverf en spuitlak op doek

Auteur

Albert-Jan Garama