Belgische Stoomboot in Lodewijk Napoleon 1809

ASSEN

De Belgische liedschrijver Stoomboot gaat 24 juli optreden in Café Lodewijk Napoleon 1809. Hij zal kleine Nederlandstalige luisterliedjes ten gehore brengen. Ook stadsdichter Kasper Peters en troubadour Melvin Bonnet staan op het programma.

De jonge Stoomboot (1992) raakte bekend bij het Belgische publiek door in 2011 de Nekka-wedstrijd te winnen. Sindsdien heeft hij op tal van Belgische festivals gestaan, waaronder Theater aan Zee en de Gentse Feesten. In 2014 verscheen het debuutalbum ‘Stoomboot’. Het optreden van Stoomboot in Assen is een onderdeel van een korte tournee door Nederland. Verder staan dichter Kasper Peters en de cabareteske troubadour Melvin Bonnet op het programma. Kasper Peters is op dit moment de stadsdichter van Groningen en zal een aantal gedichten ten gehore brengen. Melvin Bonnet zal het programma openen met nieuw liedjes. Kortom, een intiem programma vol taal en muziek in het bruine café van de toekomst... De middag zal om 15.30 uur beginnen en duurt tot ongeveer 17.30 uur. De entree is gratis. Café Lodewijk Napoleon 1809, Markt 1, Assen. Gratis entree.

Auteur

Albert-Jan Garama