Harry de Vroome Penning voor geluidswal A28

ASSEN

e Harry de Vroome 2016 is dit jaar door Het Drentse Landschap uitgereikt aan de geluidswal langs en het ecoduct over de A28 ter plaatse van het Dwingelderveld.

Landschapsarchitect Aleks Droog van Parklaan Landschapsarchitecten ontving de penning op 7 juli van voorzitter Ali Edelenbosch. ,,Met zijn inzichten, zijn visie en zijn overtuiging is dit indrukwekkende project gerealiseerd”, aldus Edelenbosch. Het Drentse Landschap reikt tweejaarlijks de Harry de Vroome Penning uit aan initiatieven of mensen die iets bijzonders voor de ontwikkeling van het landschap In Drenthe hebben gedaan of gaan doen. Centraal daarbij staat een duurzame kwaliteitsbevordering van landschap met behoud van landschapkarakteristieke elementen.

Harry de Vroome werkte als consulent landschapsbouw bij Staatsbosbeheer in Drenthe. Zijn hele leven stond in het teken van de natuur en het landschap. Ondanks dat het landschap aan allerlei veranderingen onderhevig was, wist Harry de Vroome op vele plekken het landschap.

Eigen foto


Auteur

Redacteur