'Een rondje Drenthe'

ASSEN

Boswachter Evert Thomas: ,,Een foto van onze oud-vrijwilliger Jan Dekker die samen met medebewoner dhr. Bierling en begeleidsters Esther en Henriëtte van de Slingeborgh uit Assen, een kijkje kwamen nemen in het gebied bij het Grolloërveen. Jan Dekker was daar op mijn uitnodiging die ik deed op Jan zijn receptie vorig jaar bij van der Valk in Assen, toen hij honderd werd. En Jan Bierling had een wens voor deze zomer ingestuurd via de harte wensen actie van team welzijn van het woonzorgcentrum en de Rikistichting."

,,Hun motto :"samen sterk tegen eenzaamheid." Jan Bierling wilde "een rondje Drenthe" de activiteitenbegeleidsters dachten 1+1 =2. Jan Dekker heeft hier jaren lang vogels geïnventariseerd met twee andere, inmiddels overleden, vrijwilligers Chris en Gosse. Jan is nog zeer bij de tijd want hij heeft het busje waarmee hij gisteren kwam met zijn "eigen" routeplanner naar de afgesproken plek gedirigeerd. Hij wist ook nog heel veel te vertellen over het gebied het Hart van Drenthe. Het speet hem dat zijn gehoor en zicht wat achteruit was gegaan waardoor hij die middag het geluid van de nachtzwaluw niet meer hoorde. Hij is geboren en opgegroeid in Westerbork en kwam al jong in het gebied. Later is hij heel lang secretaris geweest van de IVN-afdeling Assen." De foto is gemaakt door Tjeerd Tjeerdsema vrijwillig chauffeur van de bus van de Slingeborgh

Auteur

Albert-Jan Garama