OBS de Lindelaar wint titel ‘Fietsschool van Drenthe’

WESTERBORK

Welk campagnespotje is het beste en wie wint de ‘gouden fiets’? Vol spanning wachtten leerlingen van OBS de Lindelaar in Westerbork afgelopen vrijdag de uitslag af.

Samen met twee andere genomineerde scholen uit Drenthe streden zij voor de titel ‘fietsschool van Drenthe’. Vrijdag 8 juli werd de winnaar bekend gemaakt in de studio van RTV Drenthe in Assen. OBS de Lindelaar behaalde de eerste plaats en won daarmee de ‘gouden fiets’ en een BMX-clinic. Veilig op Fietse De competitie voor fietsschool van Drenthe is onderdeel van het project ‘Op Fietse naar school’. Sinds september 2015 zijn diverse scholen in Drenthe aan het strijden voor deze felbegeerde titel. Hiervoor organiseerden zij verschillende activiteiten en plaatsten zij bewijslast op de website www.opfietsindrenthe.nl. Met de deelcampagne ‘Veilig Op Fietse’ werden de leerlingen uitgedaagd een eigen campagnespot te maken. Het winnende spotje wordt uitgezonden op tv door RTV Drenthe. Knappe prestatie Yvo Holwerda, leerkracht bij OBS de Lindelaar, is enthousiast over het project. “Wij vinden de verkeersveiligheid van kinderen erg belangrijk en dat willen we laten zien. Wij zagen het als een mooie kans en leuke uitdaging om een eigen tv-spot te maken. Door de inzet van onze verkeersouder Conny Alting hebben we een prima verkeersplan met activiteiten van de school mee gestuurd. Dat we gewonnen hebben, is een bekroning op ons werk.” Vervolg Volgend schooljaar krijgt ‘Op Fietse naar school’ een vervolg. Scholen kunnen dus alvast nadenken over hoe ze dan de titel ‘Fietsschool van Drenthe’ gaan behalen. Foto OBS de Lindelaar.

Auteur

Albert-Jan Garama