Nadine Appeldoorn treedt op voor Drents Parlement

ASSEN

De laatste vergadering voor het zomerreces krijgt een muzikaal tintje. Op woensdag 13 juli brengt muzikaal talent Nadine Appeldoorn – winnares van Kunstbende Drenthe - verschillende van haar eigen nummers ten gehore.

Het Drents parlement laat met dit initiatief zien dat zij jong talent waardevol vindt en waar mogelijk ondersteunt. Sinds 2014 vinden er onder de noemer “Muziek in de Staten” twee keer per jaar optredens plaats in de vergaderzaal van het Drents parlement. Drenthe kent genoeg muzikaal talent, maar muzikanten geven aan dat er in de provincie weinig podia zijn waar zij kunnen optreden. PvdA-Statenlid Peter Zwiers kwam daarom met het voorstel om een aantal keer per jaar de Statenvergadering te voorzien van muziek. Ook de fractie van GroenLinks kwam met ideeën om jonge kunstenaars te ondersteunen. De vergadering van 13 juli start om 09.30 uur en vindt plaats in de Statenzaal van het provinciehuis.De vergadering en het optreden is ook live te volgen op www.drentsparlement.nl. Foto: youtube.

Auteur

admin