Leerlingen Salland scoren uitstekend op de rekentoets

ASSEN

De uitslag van de rekentoets 2015-2016 op Vincent van Gogh locatie Salland is bekend: met een gemiddelde van 7,2 scoren de vmbo-leerlingen in de eindexamenklassen hoog. Ter vergelijking: vorig jaar lag het landelijk gemiddelde tussen de 5,6 en 6,3.

Op Salland behaalde dit jaar 38% van de leerlingen een cijfer boven de 8 en twee leerlingen scoorden een 10. Er zijn dit jaar ook 17 leerlingen die de rekentoets op mbo- of havoniveau met een voldoende hebben afgesloten. Op Salland wordt veel aandacht en tijd besteed aan het rekenonderwijs en dat werpt z’n vruchten af. Alle leerlingen krijgen in klas 1, 2 en 3 een uur rekenen in hun rooster. In dit uur werken ze via een rekenmethode, ondersteund door een digitaal programma, aan hun vaardigheden voor rekenen tot ze op het gewenste-niveau zijn. De leerlingen worden hierbij ondersteund door goed geschoolde rekendocenten en rekencoördinatoren. Rekencoördinator Saskia Nauta: ‘ De laatste jaren is de nadruk steeds meer komen te liggen op rekenonderwijs. Door de inzet van structurele en degelijke begeleiding aan de leerlingen, behalen ze mooie resultaten en leggen ze een goede basis. Zo zijn ze nog beter voorbereid op hun vervolgopleiding’.

Auteur

Albert-Jan Garama