Judoka Marit Kamps uit Assen wint brons op EK teams

ASSEN/VANTAA

Marit Kamps uit Assen mocht afgelopen weekend uitkomen voor Nederland op het EK -18 jaar in het Finse Vantaa.

De 15 jarige judoka van Judoschool Veendam draaide een uitstekend weekend. Zaterdag wist zij door winst op Merkulova uit Oekraïne , Calagreti uit Italië de kwartfinale te bereiken. Hierin werd verloren van de Russin Vladimirova. in de herkansingen werd zeer knap gewonnen van Kalender uit Turkije en Rollwage uit Duitsland. In de wedstrijd om het brons was het zeer spannend. Helaas moest Marit in de verlenging van de wedstrijd de winst laten aan Vukovic uit Kroatië. Hiermee eindigde Marit als debutant op dit EK op een zeer verdienstelijke 5e plaats. Op zondag werd uiteindelijk toch nog een bronzen medaille veroverd. Dit gebeurde tijdens het EK voor landenteams. Het Nederlandse damesteam won van Polen en Rusland, verloor van later kampioen Frankrijk maar wist om het brons uitstekend te winnen van Italië. Het damesteam eindigde hierdoor op een zeer knappe derde plaats.

Auteur

admin