Theatervoorstelling Kiemkracht bij Duurzaamheidscentrum Assen

ASSEN

De voorstelling Kiemkracht van theatergezelschappen Het Houten Huis, PeerGrouP en Gouden Haas speelt op 20 juli in het Duurzaamheidscentrum in Assen. Kiemkracht is een muzikale openluchtvoorstelling over de wereldzadenbank op Spitsbergen.

Tien jaar geleden las regisseur Gienke Deuten over de bouw van een grote opslag voor granen en zaden op Spitsbergen. Deze bunker is een internationale genenbank waar alle soorten landbouwzaden ter wereld worden bewaard zodat deze na mogelijke wereldrampen behouden blijven. Gienke Deuten: “Het idee dat we een back-up hebben van onze landbouw wanneer onze aarde onbewoonbaar wordt verklaard, vind ik fascinerend. Ik las dat de zadenbank ook nog eens wordt ‘bewaakt’ door loslopende ijsberen. Ik probeer me dat meteen heel praktisch voor te stellen. Hoe komt een overlevende vanuit een wereldramp in Afrika in hemelsnaam op Spitsbergen, en wat doet hij dan met die ijsberen?” Voor Kiemkracht bundelen PeerGrouP, Gienke Deuten en Het Houten Huis hun krachten. Maatschappelijke betrokkenheid en ecologie zijn gezamenlijke thema’s die de drie met elkaar verbinden. Om 16.00 en 20.00 uur. Tickets www.peergroup.nl. Foto Ilja Lammers.

Auteur

Albert-Jan Garama