Muziekproject voor inwoners en vluchtelingen in Midden-Drenthe

BEILEN

Deze zomer start opnieuw een muziekproject voor de bewoners van AZC Oranje en de bevolking van Midden-Drenthe. K&C en Music Generations bieden jongeren tot 25 jaar en 55-plussers in juli, augustus en september workshops onder de titel Talent voor Gastvrijheid.

Doel is om via muziek en verhalen kennis met elkaar te maken. De workshops moeten resulteren in een feestelijk concert tijdens de open dag van AZC Oranje, 24 september 2016. Een aantal deelnemers wordt uitgenodigd voor landelijke concerten en een theaterproductie. De zomerworkshops worden afgesloten met een feestelijk concert voor alle inwoners van Midden-Drenthe en het AZC, dat plaatsvindt tijdens op de laatste zaterdag van september in AZC Oranje. In oktober volgt een nieuwe reeks “Talent voor Gastvrijheid”-activiteiten. Het tweede traject wordt behalve in Oranje ook uitgevoerd in Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. Na een nieuwe workshopreeks worden de grootste talenten uitgenodigd voor een masterclasstraject. Deze masterclasses worden gevolgd door regionale en landelijke concerten. Geïnteresseerde talenten werken daarna aan Philémon en Baucis, het verhaal uit de Griekse oudheid over twee gastvrije senioren die daarvoor rijkelijk worden beloond door de goden. Geambieerde première is 4 mei 2017 in Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama