Preuvenement vormt spetterende opening van het culturele en culinaire seizoen

ASSEN

Het programma van het Preuvenement Assen, dat op zaterdag 27 en zondag 28 augustus plaatsvindt in de prachtige Gouverneurstuin in Assen, is compleet. Het belooft een goede mix van grote namen èn kleine namen, (inter)nationale én regionale artiesten en heel veel lekker eten.

Het diverse programma is een mix van stijlen en smaken, van Mister and Mississippi tot Izaline Calister en via Joris Linssen & Caramba naar Lucky Fonz III. Nieuw dit jaar is een extra podium voor kleinkunst & lokaal talent zoals The Serenade Sisters en Melvin Bonnet. Hier treden óók de BN’ers van de toekomst op: de finalisten van de Kunstbende Drenthe. Het is niet overdreven als we zeggen: ‘voor ieder wat wils’, want ook voor de jonge bezoekertjes is er genoeg te doen. Studio Tape maakt samen met de kinderen (en grote mensen) een vrolijke vlaggetjesslinger door de Gouverneurstuin en de allerkleinsten kunnen zich weer helemaal uitleven in de ballenbak. Als klap op de vuurpijl sluit de eerste dag van het Preuvenementspetterend af met New Cool Collective. Dat wordt gegarandeerd een feestje. Om ook rond etenstijd niets van dit moois te hoeven missen staan de beste Asser restaurants voor de bezoekers van het Preuvenement klaar. Het Smaeckhuys, vorig jaar geroemd om de heerlijke gamba’s, verzorgen ook dit jaar weer een spannend voorproefje, restaurant Kohinoor bereidt heerlijk authentiek Indiaas eten en om in hogere culinaire sferen te komen kun je terecht Bij Jaap. Maar er zijn er nog meer: dit jaar staan er bijna dertig restaurants in de Gouverneurstuin tijdens het Preuvenement Assen. Benieuwd of er nog meer van jouw favoriete artiesten op het programma staan, en welke verrassende restaurants hun gerechten aanbieden? Kijk op de website preuvenememtassen.nl en hou ook facebook en twitter goed in de gaten!

Auteur

Albert-Jan Garama