Pleeggezinnen in het zonnetje tijdens pleegzorgdag

ASSEN

Afgelopen zaterdag, 2 juli, stond in het teken van het pleeggezin. Ruim 500 pleegouders en (pleeg)kinderen kwamen naar attractiepark Duinen Zathe in Appelscha om met elkaar te genieten van de attracties en activiteiten in het park.

Pleeggezinnen zorgen vrijwillig voor kinderen die voor korte of langere tijd om verscheidene redenen niet meer thuis kunnen wonen. Als blijk van waardering zet Yorneo | Pleegzorg elk jaar al haar pleeggezinnen in het zonnetje.En wat hebben we, ondanks één fikse regenbui, kunnen genieten van een heerlijke dag in de zon! “Ik hoor er bij” Kinderen en hun (pleeg)ouders genoten onder het thema “ik hoor er bij” van ontspanning en ontmoeting met elkaar. Naast allerlei leuke attracties en een heerlijke pretpark-lunch, was er dit jaar speciaal voor de 12-plussers boogschieten, onder leiding van de ‘De Jongens van Outdoor’ Appelscha. Ook de (pleeg)vaders hebben zich prima vermaakt. Mede door de inzet van de pleegzorgmedewerkers, was het een geslaagde dag voor iedereen. (Buiten)gewone gezinnen Pleeggezinnen leveren een bijzondere bijdrage aan de samenleving. Het zijn gewone gezinnen die vinden dat kinderen in deze situatie ook de geborgenheid van een gezin verdienen. Bij pleegzorg wordt vaak gedacht aan kleine kinderen, maar ook voor oudere kinderen kan een pleeggezin een belangrijke kans zijn om, in de beschutte omgeving van een gezin, een ‘zo gewoon mogelijke’ jeugd te hebben. Zelf pleegouder worden? Yorneo | Pleegzorg is voortdurend op zoek naar nieuwe gezinnen, die een kind een stabiele en veilige omgeving willen bieden. Gezinnen uit de provincie Drenthe die interesse hebben kunnen contact opnemen met Yorneo Pleegzorg (0592) 367 970.

Auteur

Albert-Jan Garama