Abel Tasmanplein Assen afgesloten

ASSEN

Van 11 tot en met 29 juli wordt er gewerkt aan het Abel Tasmanplein. De weg is dan volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs.

De in-/uitrit vanaf het Abel Tasmanplein naar het Veemarktterrein wordt hiermee definitief verplaatst naar de Paul Krügerstraat (tegenover verpleeghuis Anholt). Voor fietsers en voetgangers wordt vanaf het Abel Tasmanplein een nieuwe verbinding naar het Veemarktterrein gemaakt. De werkzaamheden maken deel uit van de aanleg van de nieuwe kruising Dr. Philipsweg - Abel Tasmanplein met de Industrieweg. Bij deze nieuwe kruising komen straks verkeerslichten. Ook wordt een nieuwe aansluiting van de Dr. Philipsweg op de Industrieweg aangelegd. De Dr. Philipsweg blijft daarbij gewoon bereikbaar. Naar verwachting is het werk in het eerste kwartaal van 2017 klaar. Op het bijgevoegde kaartje staan de stremming en omleidingsroutes aangegeven.

Auteur

Albert-Jan Garama