Obs Baggelhuizen maakt speelfilm over motorsport

ASSEN

De première van VETT, de speelfilm van groep 8 van obs Baggelhuizen is op 8 en 9 juli. De spectaculaire film is opgenomen op locatie, zowel op school als op het TT-circuit.

Dankzij de geweldige medewerking van Bertus Folkertsma racing team en de TT-organisatie is het een echte speelfilm van bijna een uur geworden. De 31 kinderen zijn zelf onder leiding van de regisseur medebepalend geweest over verhaallijn, tekst en uitvoering, met als resultaat een spannend verhaal waar ze met heel veel plezier aan hebben gewerkt. Vrijdag is er een spectaculaire aankomst van alle filmsterren in de nieuwe truck met oplegger van Bertus Folkertsma, succesvol coureur uit Assen van het EBR racing team. ‘Bertus’ speelt niet alleen een rol, maar ondersteunt het project van groep 8 van obs Baggelhuizen van harte. De aandacht voor de regionale cultuur op obs Baggelhuizen is vast onderdeel van het onderwijs, daarom is de binding van Assen en de motorsport aanleiding geweest om deze film te maken.

Auteur

Albert-Jan Garama