Leerlingen van CSG Beilen slagen Cum Laude

BEILEN

Drie leerlingen van de basisberoepsgerichte leerweg van CSG Beilen hebben op woensdag 6 juli hun diploma uitgereikt gekregen met een extra aantekening. Mariska Veldkamp, Martine Uneken en Kim Mulder zijn Cum laude geslaagd. Dit houdt in dat ze voor zowel de vakken Zorg en Welzijn als de vakken van het sectordeel, minimaal een 8 gemiddeld op hun eindlijst hebben staan.

Docent Zorg en Welzijn en mentor Hilde Hoving is ontzettend trots: ,,Deze meiden vallen op doordat ze beschikken over een flinke portie doorzettingsvermogen. Ze hebben een goede studiehouding en de omgang met zowel de docent als met medeleerlingen was erg prettig. Het zijn fijne persoonlijkheden, die altijd bereid zijn een ander te helpen. Mijn mentorleerlingen hebben het afgelopen jaar overuren maatschappelijke stage gedraaid. Het is mooi om te zien dat de leerlingen de afgelopen jaren tijdens de stages hebben ontdekt dat ze hart hebben voor de medemens." CSG Beilen draaide de afgelopen twee jaar de Pilot voor de vernieuwing van de beroepsgerichte programma’s in het vmbo. De nieuwe programma’s zullen straks aansluiten op actuele ontwikkelingen in de (beroeps)werkelijkheid en de vervolgopleidingen in het mbo. Hilde Hoving: "Je weet nooit of het aan de gedraaide pilot ligt, maar de examenresultaten liggen dit jaar met een 7,2 boven het landelijke gemiddelde. Dat is een prachtig resultaat. " De Cum laude geslaagde leerlingen gaan volgend schooljaar de MBO opleiding Helpende zorg en welzijn volgen.

Auteur

Albert-Jan Garama