Geslaagde tweede editie van Hippisch Holtrijk in Grolloo

GROLLOO

Drie Drentse amazones streden in de finale van de tweede editie van Hippisch Holtrijk om de zege in de Derby van Drenthe. Renate Beuving uit Odoorn trok uiteindelijk aan het langste eind. Ze pakte met Berona de hoofdprijs van duizend euro.

Met de fraaie overwinning van Renate Beuving was de cirkel rond. De professionele amazone uit Odoorn won vrijdag bij de start van het druk bezocht driedaagse evenement de openingsrubriek. En zondagmiddag tegen de klok van vijf reed ze ook bij de laatste ereronde voorop. Daar ging wel een pittige strijd aan vooraf. Parcoursbouwer Willem Schepers had het de deelnemers niet makkelijk gemaakt. De Derby van Drenthe kende 27 sprongen, deels over wallen en natuurlijke hindernissen. Drie Drentse amazones streden uiteindelijk in de barrage om de hoofdprijs van duizend euro. Nicole Eggens uit Mantinge startte als eerste. Ze reed met Amied’Or opnieuw foutloos, maar haar tijd van 39.20 was niet scherp genoeg. Dat bewees Renate Beuving met Berona. Zij klaarde de rit ook foutloos in 39.09. Marlies Pepping was de laatste kanshebber. De 18-jarige amazone uit Zweeloo heeft in Downing Street een klein, maar heel rap paard. Ze bleek inderdaad sneller, maar maakte wel een fout en belandde daarmee op de derde plaats. Winnares Renate Beuving was blij met de overwinning. ,,Ik begon goed, maar ik raakte in de barrage het ritme een beetje kwijt. Op de laatste sprong hadden we een beetje geluk. Al met al was het super. Ik won vrijdag de eerste wedstrijd en nu dus ook de laatste, mooier kan het niet.” Voorzitter Derkjan Schepers van Hippisch Holtrijk was meer dan tevreden over de tweede editie. “Al was het wel een evenement van extremen.” Daarmee doelde Schepers op de soms extreme weersomstandigheden. Toch hield de bodem zich goed en was er sprake van mooie sport, zo stelde ook gedeputeerde Henk Brink tevreden vast. Brink reikte de hoofdprijs namens de provincie uit aan winnares Renate Beuving.

Auteur

Albert-Jan Garama