Gemeente Midden-Drenthe lanceert app voor inwoners

BEILEN

Vanaf vandaag kunnen inwoners de gemeente Midden-Drenthe app downloaden. Deze app geeft de inwoners informatie over afvalinzameling en omgevingsvergunningen in de buurt. Via de app kunnen gebruikers ook meldingen over de openbare ruimte indienen.

De app is een extra dienst naast de balie, website, e-mail en telefoon. Met de app wordt de informatie persoonlijker. De app weet aan de hand van postcode en huisnummer welke informatie van toepassing is op de gebruiker. Afval De app laat zien wanneer welke container geleegd wordt. Het is ook mogelijk om de ophaaldata in de agenda van de telefoon te laten zetten zodat gebruikers de avond of ochtend voor de inzameling een melding krijgen. Door een kaartje kunnen inwoners zien waar de afval inzamelcontainers van onder andere glas en textiel in de buurt zijn. Omgevingsvergunningen Alle omgevingsvergunningen die ter inzage liggen zijn te raadplegen op een kaart. Door te klikken op een omgevingsvergunning kunnen gebruikers gemakkelijk alle stukken over de vergunning inzien. Melding doen Een melding over bijvoorbeeld een losliggende stoeptegel, kapotte verlichting of gedumpt afval, kan nu ter plekke via de app gemeld worden, inclusief beschrijving en eventuele foto. Downloaden De app is ontwikkeld voor smartphones die werken op basis van iOS of Android. De iOS versie is te downloaden in de App store, de Android versie via de Google Play store.

Auteur

Albert-Jan Garama