RUBRIEK Drents Archief Herinneringen in beeld: 'Zwemmen'

ASSEN

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: ‘Zwemmen’.

ASSEN-REGIO - Zomer! Tijd voor verkoeling. Hoe kan dat nu beter dan door een frisse duik te nemen in het zwembad? Op deze foto zie je Natuurzwembad Dieverzand aan de Bosweg in Diever op landgoed Berkenheuvel. Het zwembad met drie bassins, bood vertier voor jong en oud. De foto is genomen tussen 1955 en 1965.Op de achtergrond is een strand. Onder de bomen zitten een aantal mensen in de schaduw. De namen van de diverse personen en de exacte locatie zijn niet bekend. Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl. Foto collectie Drents Museum Tekst Floor Hogerheijde

Auteur

Albert-Jan Garama