Meezingrepetitie koor As it is in Heaven

ASSEN

Koor ‘As it is in Heaven’ heeft 7 juli een open meezingrepetitie: Een leuke gelegenheid om dit bijzondere koor van dichtbij te ervaren: Hoe wordt de muziek en de klank gesmeed tijdens repetities en hoe voelt het om mee te zingen?

‘As it is in Heaven’,dat onder leiding staat van Jeroen Gigengack,is niet zo maar een Assens koor. Waar het zich in onderscheidt, wordt duidelijk als koorleden over hun ervaring spreken: “Wat ik zo bijzonder vind aan het koor As it is in Heaven, is de sfeer en de verbinding tussen de mensen en de ruimte voor diepere verbinding met de muziek”. Een ander koorlid zegt: “We zingen niet zomaar een liedje, maar we verbinden ons met elkaar, de tekst en de muziek. Daardoor is de beleving intens en wordt dit ook gevoeld door het publiek, tijdens onze Meezingfeesten.” ‘As it is in Heaven’ is een a capella koor van maximaal 20 leden. Op het repertoire staan zowel klassieke stukken (bv. Purcell, Rheinberger), als lichte muziek (zoals Mercedes Sosa, Sting), wereldmuziek en meditatieve muziek. De rode draad is: liederen die je in het hart raken. De optredens van het koor worden MeezingFeesten genoemd: het publiek wordt actief bij het zingen betrokken. Wie het koor eens van dichtbij mee wil maken kan op donderdag 7 juli komen luisteren en meezingen in het kerkje aan de Oranjestraat 13 in Assen. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De deur is open vanaf 19:45 uur. De toegang is gratis. Voor informatie 06-18092270 Jeroen Gigengack.

Auteur

Albert-Jan Garama