Harma Heun uit Assen één van de winnaars Landschap in mijn Hoofd

ASSEN

Op Landgoed De Haere in Olst zijn 3 juli de winnaars bekend gemaakt van Landschap in mijn Hoofd. Eén van de juryprijzen ging naar Harma Heun uit Assen. Zij is één van de twintig Drentse en Overijsselse kunstenaars die vier maanden lang een masterclass volgde en het resultaat van dit traject toont in de eindexpositie in K38 in Roden.

De twee juryprijzen gingen naar Harma Heun uit Assen en Susanne Sørensen uit Deventer. In het juryrapport werden beiden geprezen om de grote ontwikkeling die hun werk de afgelopen vier maanden heeft doorgemaakt. Harma Heun verraste jury en publiek met haar serie picturepaint polaroids, enorm ruimtelijke schilder-werelden op mini-polaroid formaat. De prijs die beiden ontvangen is een stimuleringsprijs ter waarde van 2.500 euro. Zij mogen dit bedrag investeren in hun beroepspraktijk. Tijdens beide eindtentoonstellingen konden en kunnen bezoekers hun stem uitbrengen op hun favoriet. Op De Haere kwam kunstenares Zjkln (Jacqueline de Ruiter) uit Hoogeveen als publiekswinnaar uit de bus. De publieksprijs bestaat uit een materialen cadeaubon.In K38 in Roden kan nog steeds door het publiek worden gestemd. De uitreiking van de publieksprijs in K38 vindt plaats op zondag 17 juli om 16.00 uur. De expositie in K38 is nog te zien tot en met 17 juli. Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38 Roden. Uitreiking publieksprijs Drenthe 17 juli om 16.00 uur. Sponsoren van Landschap in mijn Hoofd: Stichting IJssellandschap, Provincie Overijssel, Provincie Drenthe, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Beringer Hazewinkel, Stichting Lambers-Burger. Foto Stichting Beeldruimte.

Auteur

Albert-Jan Garama