Achtste Midnightwalk

Assen

 De achtste editie van de Rabo Midnightwalk Assen is vrijdag 9 september. Het goede doel waarvoor dit jaar geld wordt ingezameld is Stichting Leergeld.

“De Midnightwalk Assen hoort bij de Rotary Club Assen Noord”, vertelt Willem Hulshof van de organisatie. “Eén van de dingen die de Rotary Club als service club doet is dienstvaardigheid aan de samenleving. Dit door zelf actief te zijn en het inzamelen van geldvoor goede doelen die daarin passen of beschikbaar stellen van kennis. We geven het geld aan goede doelen in onze omgeving, dit om bijvoorbeeld een initiatief net even over een drempel te helpen. Hiervoor hebben wij de Stichting Midnightwalk Assen in het leven geroepen.” “Het idee voor de Midnightwalk komt van één van onze leden die dit heeft meegebracht uit Engeland. We hebben de Rabobank als hoofdsponsor en nog een aantal bedrijven die sponsoren waarmee we onze organisatiekosten betalen. Op die manier is het mogelijk dat het inschrijfgeld van de deelnemers volledig naar het goede doel gaat.” Goed doel Afgelopen jaar was dit de Johannes Post Groep (scouting). Dit jaar de stichting Leergeld Noord-Drenthe.“Stichting Leergeld komt op voor kinderen in de leeftijd tussen 4 en 18 jaar die in een financieel en sociaal isolement zijn geraakt. Door hun nu als kind volwaardig mee te laten doen gelijk leeftijdsgenoten wordt eraan meegewerkt dat ze op volwassen leeftijd zichzelf kunnen redden in de samenleving. Stichting Leergeld is een private instelling die in actie komt als voorliggende voorzieningen van de overheid, niet toereikend blijken te zijn. We hebben voor dit doel gekozen omdat we goed onderwijs en de ontwikkeling van kinderen heel belangrijk vinden.” Aan de Rabo Midnightwalk doen zo’n 1600 tot 2000 deelnemers mee. “Wij willen hen een gezellige, sportieve avond en een mooie culturele route bieden. Elk jaar hebben we een andere route. De start is bij De Nieuwe Kolk en het eindpunt is de Markt. De afstand is ongeveer zeven kilometer. “ Zo kunnen families meelopen, buurtclubs of vanuit een personeelsuitje. “We lopen soms ook door bedrijven en instellingen heen, zoals vorig jaar het provinciehuis. Dit jaar belooft het laatste stuk veel opwinding en plezier te geven.” Acts “We lopen niet alleen, er zijn ook ruim twintig acts onderweg op verrassende plekjes. De acts zijn heel gevarieerd. Een popgroep, zangers, violisten, koren maar ook acrobatiek.” Hierbij is ook lokaal talent. “Wij willen hen graag een podium geven om zich in de kijker te spelen.” Willem merkt dat de Midnightwalk leeft. “Mensen beginnen er in het tweede kwartaal al over en mensen die wel willen optreden melden zich dan ook al. We hebben ook veel zin om deze editie te houden. Er is een grote betrokkenheid bij zowel leden als niet-leden die bij de organisatie en uitvoering betrokken zijn.” De start op 9 september is om 21.00 uur. Kijk voor meer informatie, inschrijven voor de Midnightwalk of het sponsoren van het evenement op www.midnightwalk.nl Cindy Houwen

Auteur

Cindy Houwen