Zomerconcert panfluit & orgel in Rolde

Assen

Op vrijdag 15 juli geven panfluitiste Noortje van Middelkoop en organist Harm Hoeve een Zomerconcert in de Jacobskerk in Rolde. Zij spelen vrolijke muziek afkomstig uit allerlei landen. Het programma is toegankelijk voor jong en oud.

Noortje van Middelkoop is als panfluitiste bekend in binnen- en buitenland. Zij geeft instrumentale optredens en werkt mee aan koorconcerten en diverse cd-opnamen. Noortje maakte concertreizen door Europa, Israël, Canada, Amerika en Australië. Noortje schrijft bladmuziek voor de panfluit en werkt momenteel aan haar nieuwe cd met combo. Naast het geven van concerten, organiseert zij Panfluit Workshop Dagen voor panfluitspelers, van beginners tot vergevorderden.

Harm Hoeve is een veelgevraagd organist, zowel als begeleider bij koren als solistisch bij orgelconcertseries. Ook hij maakte vele reizen naar het buitenland, onder andere naar Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk. Zijn orgelspel is degelijk, verzorgd en tegelijk sprankelend. Harm speelt ook piano, heeft een eigen lespraktijk en is dirigent van een viertal koren. Daarnaast schrijft hij bladmuziek voor orgel en voor koren.

Noortje en Harm vormen al jaren een muzikaal duo met panfluit, orgel en piano. Ze geven jaarlijks een serie zomerconcerten door het hele land. Hun repertoire is veelzijdig en virtuoos en ze brengen hun muziek in een ontspannen en spontane sfeer. Noortje en Harm hebben samen vier cd’s opgenomen, waaronder hun laatste cd ‘Festivo’.

In de sfeervolle Jacobskerk van Rolde nemen Noortje en Harm het publiek mee in zomerse klanken op panfluiten en orgel. Men kan luisteren naar bekende hymns, klassieke werken en muziek van Hongarije, Italië, Frankrijk en Rusland. Het duo speelt het gevoelige ‘O Mio Babbino Caro’ van Puccini, maar ook het temperamentvolle Russische lied Kalinka. Verder spelen Noortje en Harm eigen composities en populaire muziek, zoals Conquest of Paradise (met contrabaspanfluit) en muziek van de Lion King.

Voorafgaand aan het concert geeft Noortje om 19.30 uur een mini workshop ‘Playing Pipes’, waarbij bezoekers van het concert zélf kunnen proberen een panfluitpijp aan te blazen. Als het goed gaat, wordt er een stukje samen gespeeld en misschien zelfs in het concert ten gehore gebracht. Vanaf 4 jaar kan men meedoen, maar vol is vol.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf 19.15 uur verkrijgbaar aan de kerkzaal (Kerkbrink 5). De toegang bedraagt 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen t/m 16 jaar. Gezinskaarten kosten 30 euro (maximaal 2 volwassenen).


Auteur

Redacteur