Veel te doen voor jeugd Bovensmilde

BOVENSMILDE

Deze week dan knalt Jeugdwerk Bovensmilde er nog even een paar activiteiten uit zodat de kinderen lekker ontspannen op vakantie kunnen.

Woensdag 6 juli zal in samenwerking met de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe een vismiddag voor alle basisschoolkinderen op de Meenthe en de Wingerd worden georganiseerd. Om 13.00 uur dan begint in de Kiem de visles, waarbij je alles te horen en te weten krijgt over het vissen, welke vissen er zijn en waar je aan moet denken. Rond 13:45 uur dan fiets je met elkaar naar het kanaal en ga je daar echt vissen vangen. Om 15:00 uur is het klaar en fiets je gezamenlijk weer terug naar school. De entree is € 1,- en je moet je vooraf per strookje opgeven. LET OP: als er te weinig aanmeldingen zijn, dan gaat het helaas niet door! Vrijdag 8 juli dan organiseert Jeugdwerk Bovensmilde de laatste disco voor de zomer en hoe kun je dat beter doen dan met een grote schuimparty buiten op de Brink Baru bij Molo Oekoe. De entree is zoals altijd euro 2 en daarvoor hebben wij weer snoep en ranja en lekkere muziek, en als klap op de vuurpijl een schuimkanon. De disco voor groep 1 ™ 4 begint om 19:00 uur tot 19:45 uur. Groep 5 ™ 8 zijn om 20:00 uur welkom. De ingang is bij het podium aan de schoolstraatkant. Jaarmarkt Bovensmilde 9 juli: vanaf 11 uur zal Jeugdwerk een brede stand hebben staan waar de kinderen tot 17:00 uur vertier kunnen krijgen. Er zijn gratis spelletjes te doen op de stand en voor euro 2,50 kan elk kind een kinderkaart kopen en 4 activiteiten doen: leren boogschieten, geschminkt worden, pannenkoek bakken en een slinger aan het rad van Fortuin geven met kans op veel prijsjes. Voor de volwassenen is er een verloting waar leuke prijzen zijn te verdienen. Zo is de eerste prijs een waardebon van euro 35 bij Slagerij van IJsselmuiden. De tweede prijs is een familiemenu bij Café the Bridge en de derde prijs een heerlijke droge worst.

Auteur

Albert-Jan Garama