Leerling Sport en Bewegen organiseert sponsorloop voor stichting HERO

Assen

Vrijdagochtend 1 juli om half tien vond bij de Baggelhuizerplas een sponsorloop plaats om geld in te zamelen voor stichting HERO. De sponsorloop werd georganiseerd door Mieke Martens, tweedejaars leerling van de opleiding Sport en Bewegen van het Drenthe College.

Honderdvijftig leerlingen en een handvol leraren, ook van de opleiding Sport en Bewegen, verzamelden zich bij de Baggelhuizerplas om deel te nemen aan de loop. Zij zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om geld in te zamelen voor stichting HERO. Bij deze stichting draait alles om honden en mensen die aan de zijlijn van de maatschappij staan. Ze helpen door de inzet van verschillende hulphonden.

Proeve van bekwaamheid

‘’Deze sponsorloop organiseerde ik voor mijn proeve van bekwaamheid. Ik heb alles helemaal alleen moeten regelen, dus dat was wel pittig. Gelukkig is alles vandaag goed verlopen en hebben we een super mooi bedrag opgehaald’’, vertelt Martens.

De Jumbo voorzag de leerlingen van een tasje met lekkernijen. Na de sponsorloop werd er een cheque ter waarde van een kleine vijftienhonderd euro uitgereikt aan stichting HERO.


Auteur

Redacteur