Fietsen langs ‘Drentsche Aa schatkamers’

Elp

Elp - Het Nationaal Park Drentsche Aa houdt zondag 10 juli een drie uur durende fietstocht door de stroomdalen van de Elperstroom en het Amerdiep.

Starttijd is 14.00 uur en het geheel duurt circa 3 uur. Start(plaats) is Pannenkoekenboerderij De Strohoed, Schoonloërweg 19 in Elp. Deelnemers wordt gevraagd de eigen fiets mee te brengen. De ongeveer 12 kilometer lange route loopt onder andere door boswachterij Grolloo en langs één van de grootste pingoruïnes van Drenthe. Deze ijstijdoverblijfselen staan de laatste tijd enorm in de belangstelling en worden gezien als de nieuwe ‘schatkamers van Drenthe’. Ook de geheimen van het Heerenveldje en het Schooiersbargie worden ontsluierd... En wist u dat Elp de woonplaats is geweest van een bekende dichter en kunstenaar?

Auteur

Cindy Houwen