Autowasactie A28 afgelast in verband verkeersveiligheid

Assen

De actie van Rijkswaterstaat, om automobilisten hun auto, die op de A28 vuil was geworden door onderhoudswerkzaamheden, te laten schoonwassen, gaat niet door omdat de verkeersveiligheid in het geding is.

Automobilisten krijgen nu het advies zelf hun auto te laten reinigen bij een carwashbedrijf en de rekening te declareren bij het schadeloket van Rijkswaterstaat.

De actie werd opgezet naar aanleiding van vele vragen die Rijkswaterstaat heeft ontvangen over auto’s die door de werkzaamheden op de A28 vies waren geworden. Gistermiddag bleek deze actie zodanig succesvol dat er verkeersonveilige situaties ontstonden doordat wachtenden auto’s de toegangswegen en zelfs een deel van de A28 blokkeerden.

Rijkswaterstaat kwam gisteravond tot de conclusie dat het voortzetten van de actie niet verantwoord is. Er werden diverse alternatieven bekeken, maar geen van deze leidt tot een bevredigende oplossing.

Belangrijkste voorwaarde is dat de doorstroming op de A28 morgen gegarandeerd moet zijn, omdat een grote drukte wordt verwacht door bezoekers aan het evenement Delfsail.

Rijkwaterstaat betreurt het dat het besluit genomen moet worden om de succesvolle actie af te breken, maar neemt zijn verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de weggebruiker.

Mensen die in aanmerking willen komen voor schadevergoeding worden doorverwezen naar de website van Rijkswaterstaat (www.rws.nl) waar zij een schadeformulier kunnen invullen.

Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor het beheer van het hoofdwegennet en streeft naar een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.


Auteur

Redacteur