Schapenscheerdersfestival en Wolfeest Balloo

Balloo

Balloo - Dit jaar is het Schapenscheerdersfestival en Wolfeest in Balloo een groots evenement. Terwijl  zaterdag 9 en zondag 10 juli de schapen worden geschoren is er heel veel te beleven voor jong en oud.

Het Wolfeest neemt de vorm aan van een grote fair met meer dan 75 stands met bijzondere en ambachtelijke producten. Lekkernijen uit de regio, robuuste broodplanken, originele lampen, hamamdoeken, handbeschilderde tassen, laarzen, regenmutsjes, desembrood, een echte kleermaker, , tuinplanten en nog meer. Wol is hip Maar ….. de nadruk ligt op wol.  Wol in al zijn facetten. Wol is kunstzinnig, veelzijdig, ambachtelijk, maar vooral: wol is weer hip. Met dit Schapenscheerdersfestival en Wolfeest kan iedereen de bijzondere kwaliteiten en veelzijdigheid van de wol van de Herders van Balloo ontdekken. In het Wolatelier bij de schaapskooi hebben een aantal spinsters, breisters, weefsters en viltsters een wolcollectie opgebouwd. Er zijn workshops en demonstraties vilten, spinnen, breien, weven (ook voor kinderen) en allerlei wol- en viltproducten te koop. Van ruwe vachten tot luxe woontextiel en van truien tot sieraden. Er zijn heel veel workshops en activiteiten. Viltworkshops en spindemonstraties en verder zijn er workshops zeefdrukken en wol verven met natuurlijke stoffen. In het Wolatelier is het oude weefgetouw uit 1850 in werking te zien. Hennie de Korte weeft hierop kleden van de wol van de Drentse heideschapen uit Balloo. Ook is er op zondag een workshop “schaapje weven” en een theatervoorstelling “Wij in de wei” van theatergroep Spekkies met Prik. Het Schapenscheerdersfestival en Wolfeest op zaterdag 9 en zondag 10 juli in Balloo, Crabbeweg 2 (bij Rolde) en is beide dagen van 10.30 tot 17.00 uur. De entree is 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. www.wolfeest.com  

Auteur

Cindy Houwen