Rijkswaterstaat biedt weggebruikers A28 gratis wasbeurt aan

Assen

Tijdens onderhoudswerkzaamheden op de A28 zijn er problemen ontstaan door het aanbrengen van een emulsielaag op het asfalt. Restanten van deze emulsie spatten op, waardoor de auto vies wordt. Rijkswaterstaat komt deze weggebruikers tegemoet met een gratis autowasbeurt.

Weggebruikers die een vieze auto hebben door de opspattende emulsie van de A28, kunnen vandaag en morgen hun auto gratis laten reinigen. Speciaal voor deze autobezitters openen Rijkswaterstaat en aannemer BAM twee autowasstraten in Vries/Tynaarlo.

In beide wasstraten worden de auto’s gereinigd met een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel. Automobilisten kunnen vandaag tussen 14.00 en 20.00 uur terecht bij autobedrijf Plantinga in de Dorpsstraat 1 en bij autobedrijf Rixten, Energieweg 5A in Tynaarlo. De wasstraten zijn ook morgen geopend.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers die geen gebruik maken van dit aanbod, hun auto zelf te reinigen met schoon water en een ontvettingsvloeistof.

Onderhoud

Op de A28 is in de nacht van woensdag op donderdag gewerkt op het tracé tussen De Witte Molen en De Punt over een lengte van vier kilometer. Daar is een verstevigingslaag op het asfalt aangebracht. Gebleken is dat de emulsie – waarschijnlijk door de weersomstandigheden – minder goed aan het wegdek hecht dan verwacht. Deze emulsie is niet schadelijk voor de lak.

Nieuwe veegactie

Donderdagavond is de A28 gereinigd waarbij de losliggende emulsie zoveel mogelijk is weggezogen. Vanavond zal het losliggende materiaal opnieuw worden verwijderd. Rijkswaterstaat heeft de werkzaamheden aan de A28 opgeschort totdat duidelijk is wat de oorzaak van de problemen is. Hier wordt nu onderzoek naar gedaan.

Rijkswaterstaat heeft lichtkranten geplaatst waarmee het verkeer attent wordt gemaakt op minder zichtbare belijning. Om die reden geldt een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur. Automobilisten wordt geadviseerd niet van rijstrook te wisselen omdat de meeste split in de midden van de weg ligt.

Schade

Weggebruikers die schade aan hun voertuig ondervinden als gevolg van deze werkzaamheden, kunnen hierover contact opnemen met Rijkswaterstaat via http://www.rijkswaterstaat.nl/over-ons/contact/schade-en-compensatie/schade-verhalen/index.aspx.


Auteur

Redacteur