Zon zoekt Drent in Assen

Assen

De gemeente Assen houdt 4 juli in samenwerking met de provincie Drenthe en de Natuur en Milieufederatie de informatieavond Zon zoekt Drent.  Deze avond wordt georganiseerd voor woningeigenaren die geïnteresseerd zijn in het zelf opwekken van zonne-energie.

Tijdens deze bijeenkomst is er aandacht voor de zonnekaart van Assen en financieringsmogelijkheden voor zonnepanelen en zonneboilers. Op de bedrijvenmarkt geven bedrijven advies over de aanschaf van zonnepanelen en zonneboilers. Ook zijn er ervaringsdeskundigen aanwezig om vragen te beantwoorden. Vorig jaar was de bijeenkomst een groot succes met ruim 650 bezoekers. Ook de zonnelening was een groot succes. Er zijn bijna 200 aanvragen binnengekomen en er is bijna 800.000 euro aan zonneleningen verstrekt. Voor dit jaar heeft het college van B&W een voorstel naar de gemeenteraad gestuurd voor het beschikbaar stellen van 410.000 euro voor nieuwe zonneleningen. Dit bedrag wordt door de provincie verdubbeld tot 820.000 euro. Binnenkort beslist de gemeenteraad over dit voorstel. Zon zoekt Drent begint om 19.30 uur in het stadhuis gemeente Assen (Noordersingel 33)

Auteur

Cindy Houwen