Salland presenteert muzikaal talent tijdens Look beyond borders

Assen

 Locatie Salland van CS Vincent van Gogh presenteert vrijdag 01 juli om 19.30 uur in de grote zaal van de Nieuwe Kolk Look beyond borders.

Oud-leerlingen, waaronder de heren van Tangarine, treden dan op om hun muzikale talenten te laten horen. Look beyond borders is ook meteen het startsein voor een docent van Salland die samen met een reispartner op 02 juli meedoet met de Garbage-run, met als eindbestemming Kroatië. Het idee voor Look beyond borders komt voort uit het brein van twee bevlogen docenten van Salland met een groot hart voor muziek. Al jaren begeleiden ze leerlingen bij muzikale activiteiten zoals bijvoorbeeld het Open Podium. In de loop der jaren hebben ze heel wat getalenteerde leerlingen voorbij zien komen en mogen ondersteunen bij hun muzikale ambities. De docent die meedoet aan de Garbage-run, doet dat in een hele bijzondere auto. Leerlingen van Salland hebben een oude auto omgetoverd tot een echte Vincent van Gogh- auto. Het eindresultaat is een prachtig kunstwerk. Kaarten voor Look beyond borders zijn verkrijgbaar via Salland@csvvg.eu en kosten 5 euro per stuk. De opbrengst van de avond gaat in z’n geheel naar de leerlingen van het Jadecollege. Op het Jadecollege wordt lesgegeven aan minderjarige vluchtelingen. Met de opbrengst van Look beyond borders verzorgt Salland een dagje uit voor deze kwetsbare groep leerlingen. Vanuit de missie van de school: leren leren, leren leven het perspectief biedt de school graag hulp aan kinderen en jongeren die naar ons land gevlucht zijn en nu (tijdelijk) onderdak hebben gevonden in onze regio.

Auteur

Cindy Houwen