Routes startplaats Assen Drentse Fiets4daagse bekend

Assen

Deelnemers kunnen dit jaar al weer voor de 51 ste keer vanuit startplaats Assen deelnemen aan de Drentse Fiets4daagse van 19 juli tot en met 22 juli. Gelijk aan voorgaande jaren wordt er gestart vanuit De Bonte Wever in Assen.

Alle routes voor de Drentse Fiets4daagse startplaats Assen zijn bekend en voorgereden. Er is vooral gekeken naar goede fietspaden, veel natuurschoon maar ook beleefposten onderweg die de dag van de fietser compleet maken. Vanuit Assen starten dit jaar vier routes, te weten drie toerfietstochten van 30 km, 40 km en 60 km en een sporteditie van 100 km. De routes zijn in de vorm van een klavertje vier vorm gegeven, zodat alle stukjes natuur en de dorpen rondom Assen worden aangedaan. Fietsen met een e-bike is uiteraard ook mogelijk. Speciale e-bike routes heeft Assen niet. Ook dit jaar is een aantal bedrijven rondom Assen bereid gevonden als controlepost deel te willen nemen aan de fiets4daagse. Daarnaast hebben de deelnemers volop de mogelijkheid om tussentijds van de fiets te stappen om te genieten van de natuur, een museum, horeca of andere bezienswaardigheden. Op de start- en finishlocatie De Bonte Wever is dagelijks muziek van 13.30 uur tot 17.00 uur. Voorinschrijven is reeds mogelijk. Op locatie inschrijven is uiteraard ook mogelijk. Dit kan vanaf maandag 18 juli tussen 12.00 uur en 17.00 uur (alleen voorinschrijving 4 dagen) en op de dagen waarop gefietst wordt kan men zich dagelijks inschrijven tussen 08.00 en 10.30 uur. Inschrijven voor één dag is ook mogelijk. De starttijden zijn: 30, 40 en 60 km start tussen 08.30 uur en 10.30 uur; de 100 km start tussen 08.00 uur en 09.00 uur. Startplaats Assen start op dinsdag 19 juli. Uiterlijk 17.00 uur wordt van alle fietsers verwacht weer binnen te zijn. Voor alle routes zie: www.fiets4daagse.nl/startplaatsen/startplaats-assen. Voor het inschrijven zie: www.fiets4daagse.nl en volg het evenement via facebook “StartplaatsAssenDF4d”.

Auteur

Cindy Houwen