Johan Pitstra trainer tweede selectie ACV

Assen

Johan Pitstra keert terug bij ACV als trainer van de tweede selectie. De 51-jarige oefenmeester schrijft daarmee een nieuwe hoofdstuk in zijn jarenlange verbinding met de club.

Johan Pitstra was 15 seizoenen een bepalende middenvelder bij ACV en behoorde in die tijd tot de beste amateurvoetballers van Nederland. In zijn beginjaren als trainer had hij de tweede selectie al onder zijn hoede, waarna hij zijn loopbaan vervolgde bij DIO Oosterwolde en VEV’67 in Leek. In het seizoen 2008-2009 werd Johan Pitstra hoofdtrainer van ACV 1 dat juist uit de hoofdklasse was gedegradeerd. Met het kampioenschap in de eerste klasje werd direct de terugkeer naar de hoofdklasse gerealiseerd. Na die succesvolle start leidde Johan Pitstra nog drie seizoenen de technische staf van ACV. Daarna was hij trainer van Actief en LTC.

Auteur

Cindy Houwen