Opening speelplek Kalmoes

Beilen

 Gerard Kemkers heeft woensdagmiddag 29 juni in het bijzijn van wethouder Gerard Lohuis, de vernieuwde speelplek aan de Kalmoes in Beilen geopend.

Door een bal door een stuk papier in het doel te schieten werd de speeltuin officieel in gebruik genomen. De speelplek biedt een verharde sportkooi met daarnaast diverse speeltoestellen. Eigen initiatief Het initiatief voor het opknappen van de speelplek kwam uit de buurt zelf. De buurt had behoefte aan een plek die aantrekkelijk is om te spelen en te sporten. Met vanuit de jeugd als grootste wens een voetbalkooi. Samenwerking De buurt heeft in samenwerking met de gemeente een plan gemaakt, dat na inspraak nog wat is aangepast. Het kleine speeltuintje aan de Kalmoes is komen te vervallen, maar in de gerenoveerde grote speeltuin is ook voor de kleine kinderen een ruimte gemaakt. Daardoor is er voor alle leeftijden wat te doen: voetballen, klimmen, schommelen en zitten, het kan allemaal. Financiering De gemeente heeft in 2016 10.000 euro beschikbaar gesteld voor een sportkooi. Ook was er geld beschikbaar voor de vervanging van speeltoestellen. De buurt heeft door het houden van allerlei acties geld bij elkaar gebracht om er een mooie plek van te maken. Diverse sponsoren hebben ook hun bijdrage geleverd.

Auteur

Cindy Houwen