Hoes en Heerd van St. Peerd op FestivalDerAa

Schipborg

 De voorstelling Hoes en Heerd van Stichting Peerd beleefde haar preview tijdens Op Roakeldais vorig jaar. De voorstelling werd daar bijzonder goed ontvangen, reden voor bedenker en maker Theo de Groot om Hoes en Heerd uit te bouwen tot een avondvullende voorstelling.

Hoes en Heerd gaat op 1 juli in première op het FestivalDerAa. Hoes en Heerd is een voorstelling over de ‘uit de klei getrokken Groninger’ en de ‘migrerende Migrant’. Tolerantie en wantrouwen, hoop en angst, weggaan en blijven, passeren op een on-Groningse manier de revue. Hoes en Heerd: over het komen en gaan der dingen. De voorstelling wordt gespeeld door de Groningstalige zangeres Marlene Bakker die met deze voorstelling verrassend als actrice debuteert en door acteur Roger Goudsmit die in 2016 de ‘Julius Leeft Award'; (voorheen Cosmic Award) heeft mogen ontvangen voor zijn bijdrage aan het multicultureel theater in Nederland. De muzikanten komen uit verschillende landen. Sommigen leven hier hun hele leven al, sommigen zijn hier al een poos, sommigen zijn hier nog maar net… Hoes en Heerd is oer-Gronings. De muziek niet… Hoes en Heerd speelt drie keer op het FestivalDerAa in Jan’s Schuur op vrijdag 1 juli om 22.00 uur (première) en op zaterdag 2 juli om 15.00 uur (uitverkocht) en 19.30 uur.

Auteur

Cindy Houwen