ACV-FC Groningen met nieuwe spelers en trainers

Assen

 ACV ontmoet vrijdagavond 8 juli (aanvang 19.30 uur) in de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen een aansprekende tegenstander: FC Groningen.

Bij beide ploegen zit een nieuwe trainer op de bank. ACV heeft in Fred de Boer een opvolger gevonden voor Hans de Jong en bij FC Groningen heeft Ernest Faber de plaats ingenomen van Erwin van de Looi. Om nog even bij de technische staf te blijven: De Boer krijgt assistentie van Robert Bos terwijl Faber ondersteund wordt door Marcel Groninger en Peter Hoekstra, die zijn actieve voetballoopbaan ooit bij ACV begon. De belangstelling van het publiek zal echter vooral naar de spelers uitgaan en speciaal ook naar de nieuwe aanwinsten. Bij ACV, dat maandag 27 juni de eerste training afwerkte, zijn dat er acht van ‘buitenaf’: Arjen Hagenauw (FC Emmen, daarvoor FC Groningen), keeper Devon Harmsma (Omlandia), Saber Hendriks (vv Emmen), Willem de Jong (Drachtster Boys), Dennis Molema (FC Groningen A1), Marcel Seip (FC Emmen) en de broers Džemidžic. Denyal is teruggekeerd van Rolder Boys, terwijl Sander overkwam van Achilles 1894. FC Groningen versterkte zich met spits Tom van Weert (Excelsior) en de Deense middenvelder Ruben Yttergard Jenssen (FC Kaiserslautern). Daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven want de Trots van het Noorden hoopt nog een slag te slaan op de transfermarkt. ACV-FC Groningen staat mede in het teken van het afscheid van Angelo Cijntje, die bij beide ploegen heeft gespeeld, al heeft hij veruit de meeste voetbaljaren doorgebracht bij BV Veendam. Cijntje draagt volgend seizoen het shirt van Veendam 1894 in zijn woonplaats. De wedstrijd staat vrijdagavond onder leiding van de Asser scheidsrechter Stefan Aalders. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Van Leeuwen Sport aan de Oudestraat in Assen.

Auteur

Cindy Houwen