Pop-upveilingen en rommelmarkt in de Oranjestraat in Assen

Assen

Tijdens de rommelmarkt op 9 juli in de Oranjestraat in Assen komt de buurtvereniging met iets nieuws: elk half uur is er een pop-upveiling van hooguit vijf stukken.

De veilingmeester brengt de spullen aan de man vanaf een hoge huishoudtrap. Zodra alles onder de hamer geweest is, worden trap en geluidsinstallatie opgepakt en is er ergens anders in de straat een nieuwe pop-upveiling. De ene keer worden bijvoorbeeld schilderijen geveild, een andere keer meubels. De rommelmarkt in de Oranjestraat is ondertussen al bijna een traditie. De markt is dit jaar voor de derde keer. Vorige jaren bezochten 300 mensen de markt en de marktcommissie hoopt dat er dit jaar nog meer komen. Zowel aan de markt als aan de veiling mogen ook mensen van buiten de wijk meedoen (geen handelaren). Voor de markt betalen zij 5 euro stageld. De veiling kost 10 euro per deelnemer, maar men betaalt alleen als men ook echt iets verkoopt. Aanmelden kan nog tot 1 juli via oranjebuurtassen@gmail.com Deelnemers aan de markt moeten zelf voor een kraam of een tafel zorgen. De markt duurt van 10.00 en 15.00 uur. De straat is gedurende die tijd afgesloten voor autoverkeer.

Auteur

Cindy Houwen