Assen Art Expedition: Locatietheater en familiefietsroute

Assen

 Deze zomer is er genoeg te beleven in en rondom Assen. Men kan op expeditie in de stad en de natuur door deel te nemen aan één van de vele activiteiten van Assen Art Expedition, randprogrammering van Into Nature.  Voor jong en oud zijn er verschillende activiteiten, en ook aan  eten en drinken is gedacht.

Begin juli speelt de locatietheatervoorstelling De Rand op Landgoed Valkenstijn. Een verrassende soundscape op de grens van kunst en belevenistheater. Zet de koptelefoon op en hoor, proef, ruik en beleef de geschiedenis van Valkenstijn. De reis eindigt met een diner met wijn. Speciaal voor gezinnen is er de fietsroute Bike Dreams, een ontdekkingstocht van 22 kilometer door de gemeenten Assen en Aa en Hunze, door het bos, langs het water en over het veld. Op deze tocht kunnen deelnemers onder andere zelf een ijsje maken, een stad bouwen met materiaal uit het bos of brandstof uit zonnebloemzaadjes persen. Tickets voor De Rand zijn verkrijgbaar via de website van het Cultureel Hart voor 47,50 euro. Routeboekjes voor Bike Dreams zijn begin juli voor 5 euro verkrijgbaar bij onder andere het Duurzaamheidscentrum en de Balloohoeve.

Auteur

Cindy Houwen