Veel reizigers extra TT bussen

Assen

Voor bezoekers van het TT-festival en de TT-races van donderdag 23 tot en met zondag 26 juni heeft Qbuzz extra bussen ingezet.

Mede door de extra nacht voor het TT-festival en de goede samenwerking met de gemeente Assen is veel meer gebruik gemaakt van de extra bussen. Het OV-bureau kijkt dan ook met tevredenheid terug naar het TT vervoer. Verdrievoudiging gebruik nachtbussen Ten opzichte van voorgaande jaren hebben drie keer zoveel bezoekers van het TT-festival gebruik gemaakt van de nachtbussen tussen Assen en de regio (Groningen, Beilen, Westerbork, Smilde, Gieten) In de donderdag- en vrijdagnacht reisden meer bezoekers van het festival met de bus, de zaterdagnacht overtrof beide dagen ruimschoots. De zaterdag nog extra geregelde bussen voor de zaterdagnacht zijn dan ook volop ingezet op met name lijn 22 van/naar Beilen en Westerbork. Meer gebruik bussen Witten en Circuit De speciale buslijn van campings rondom Witten naar het TT-festival zijn goed gebruikt. Door de toegevoegde zaterdagnacht aan het TT-festival is het totale gebruik ongeveer 50 procent hoger dan voorgaande jaren. De bussen van de campings rondom het Circuit naar het TT-festival zijn minder goed gebruikt dan voorgaande jaren. Het gebruik van de bus tussen station Assen en het Circuit op de zondagse Racedag ligt hoger dan voorgaande jaren. Ongeveer 5.000 bezoekers zijn met het openbaar vervoer naar de zondagse races gereisd.

Auteur

Cindy Houwen