SV ’t Asserwapen succesvol bij de Nederlandse Kampioenschappen Luchtdrukwapens

Assen

 De KNSA hield afgelopen weekend de Nederlandse Kampioenschappen luchtdrukwapens op Papendal.

De beste schutters van Nederland zijn uitgenodigd om een wedstrijd van 40 of 60 schoten te schieten, waarna vervolgens de acht beste schutters doorgaan naar de finale. Daar wordt een afvalrace gehouden tot uiteindelijk het eremetaal wordt verdeeld. Namens SV ’t Asser Wapen deden Bert Brinkman, Elzo Hiddinga en Glenn van den Bergh mee. De schietsport is een zeer toegankelijke sport voor mensen met een handicap, zo veroverde Bert Brinkman het goud voor luchtgeweer SH1, met een score van 588,2 punten en werd Nederlands Kampioen. Elzo Hiddinga, een Veteranen SH3 schutter, (slechtziende) hij schiet op basis van geluid en met een speciale kijker op het geweer werd ook Nederlands Kampioen met 326,9 punten (40 schoten). Glenn van den Bergh deed voor het eerst met de senioren mee. Hij knokte zich de finale in. Na een ongelooflijke spannende finale eindigde hij op een mooie tweede plaats achter Olympiër Peter Hellenbrand, Jasper Klomp werd 3e. Eerder deze maand werd al het Nederlandse Kampioenschappen Luchtdrukwapens voor junioren gehouden. Als debutanten deden namens SV ’t Asserwapen Leon Hoving (junioren D-opgelegd) mee, hij werd zesde , Jarno Konietzka junioren C- opgelegd werd achtste .

Auteur

Cindy Houwen