Extra TT bussen voor komende avond en nacht geregeld

Assen

In goed overleg tussen gemeente Assen, Qbuzz en OV-bureau Groningen Drenthe is besloten vanavond en vannacht meer extra bussen in te zetten voor bezoekers van het TT-festival.

Aanleiding is de drukte in de bussen in de vrijdagnacht en de verwachte extra bezoekers van het TT-festival komende nacht. Op lijn 22 Westerbork – Beilen – Assen gaat omstreeks 21:30 uur een extra rit rijden, daarnaast wordt vanavond een extra bus klaargezet in Beilen om indien nodig te worden ingezet. Ook op lijn 110 gaat van Gieten naar Assen omstreeks 21:30 uur een extra rit rijden. Daarnaast worden waar nodig meer extra bussen ingezet op deze en andere buslijnen van/naar Assen. Ook gedurende de gehele nacht zijn extra bussen geregeld die waar nodig op de verschillende buslijnen vanaf station Assen gaan rijden. Aan reizigers is het verzoek zo veel mogelijk gebruik te maken van de OV-chipkaart op saldo, of de heenreis een retourkaartje te kopen bij de chauffeur. Dit retourkaartje gekocht bij de chauffeur is ’s nachts ook geldig voor de terugreis. Voor de bussen vanuit Groningen- Haren –Vries (lijn 50), Gieten (lijn 110), Westerbork – Beilen (lijn 22) en Dieverbrug – Smilde (lijn 20) kost het retourkaartje 10 euro. Voor de bussen vanaf het TT-circuit (lijn 1) en Witterzomer – Witten (lijn 2) kost het retourkaartje 5 euro. Meer informatie over TT bussen is beschikbaar op qbuzz.nl/gd

Auteur

Cindy Houwen