PvdA Tynaarlo in de bres voor opheffen expositiecommissie

Tynaarlo

Op initiatief van het College van B en W is in 2007 een expositiecommissie ingesteld. Doelstelling was om in het nieuwe gemeentehuis in Vries een platform te bieden aan een breed spectrum van kunstuitingen en kunstenaars binnen de gemeente of gerelateerd aan de gemeente Tynaarlo. De expositiecommissie werd gevormd door een aantal vrijwilligers, bijgestaan door een ambtenaar van de gemeente.

In de afgelopen tien jaar werden vijf tentoonstellingen per jaar georganiseerd, waarvan altijd één samen met de kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo. Het budget voor de expositiecommissie bestond uit 4000 euro per jaar. De expositiecommissie heeft nu echter te horen gekregen dat zij tot einde van 2016 nog exposities mag organiseren, daarna is het over en uit. De PvdA vraagt zich af waarom deze expositiecommissie is opgeheven en of er nu geen exposities meer worden gehouden in het gemeentehuis. Dat zou een gemiste kans zijn, vooral ook omdat het gemeentehuis in Vries in beeld is als een mogelijke locatie voor de bibliotheek in Vries.

Auteur

Cindy Houwen