Leerlingen basisscholen winnen fairtrade kleurwedstrijd

Beilen

Leerlingen van verschillende basisscholen in Midden-Drenthe ontvingen op 23 juni van wethouder Gert Jan Bent van Midden-Drenthe een prijs voor de mooiste kleurplaat.

De wethouder bezocht de leerlingen op hun scholen. De kleurplatenwedstrijd was georganiseerd onder de basisscholen in de gemeente en had als thema ‘fairtrade’. De leerlingen konden een prijs winnen in verschillende leeftijdscategorien. Vier leerlingen hebben een prijs in ontvangst mogen nemen. De prijswinnaars zijn: Amber (4 jaar), Danique (7 jaar), Jolein (6 jaar) en Ditte (10 jaar). Fairtrade De kleurplatenwedstijd was georganiseerd door de fairtrade werkgroep Midden-Drenthe en was bedoeld om ook kinderen bewust te maken van fairtrade. Op de scholen is hier dan ook aandacht aan besteed. De gemeente Midden-Drenthe streeft naar de titel ‘Fairtrade- gemeente’. Midden-Drenthe komt hiervoor in aanmerking als een bepaald aantal bedrijven, organisaties fairtrade producten verkopen of gebruiken. Om dit te inventariseren heeft de gemeente een enquête gehouden onder de Midden-Drentse bedrijven, organisaties. CBS De Schutkampen Onder de eerste 25 deelnemers aan de enquête werden twee fairtrade manden verloot. CBS De Schutkampen in Smilde was één van de prijswinnaars. De directeur, Bas Guchelaar ontving van wethouder Bent de fairtrade mand. De andere mand is gewonnen door Invent. Deze mand werd in ontvangst genomen door Marko Nekeman. Fairtrade werkgroep Midden-Drenthe De fairtrade werkgroep Midden-Drenthe bestaat uit vrijwilligers uit Midden-Drenthe. Er is binnen de werkgroep nog ruimte voor vrijwilligers. Inwoners uit Midden-Drenthe die zich aan willen melden kunnen contact opnemen met Saco van Veen van de gemeente, via s.vanveen@middendrenthe.nl.

Auteur

Cindy Houwen