RUBRIEK Drents Archief Herinneringen in beeld: 'TT-nacht'

ASSEN

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Deze week: 'T-nacht'.

ASSEN - Van heinde en verre stromen de mensen naar Assen voor het grootste, jaarlijkse sportevenement van Nederland. Ze komen voor het spektakel, ze willen de races aanschouwen en hun helden aanmoedigen. En ze komen voor het feest! Want niet alleen de TT-race van Assen is een begrip, de TT-nacht is misschien nog wel bekender. In 1934 was de eerste feestnacht voorafgaande aan de races een feit. Berucht zijn de TT-nachten van de jaren ‘60. Er was nog nauwelijks vermaak en de mensen begonnen zich te vervelen. Er braken rellen uit en de ME trad hard op. Beroemd is de foto die Geert Hut maakte van een ME’er die inhakt op een relschopper. Foto: Drents Archief Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl/beeld. Ferry Sieders Foto Drents Archief

Auteur

Albert-Jan Garama