RUBRIEK De Drentse Zaak: vergaderen of trouwen; ook dat kan in De Drentse Zaak

ASSEN

Vergaderen of trouwen; ook dat kan in De Drentse Zaak

ASSEN - Het bruist in De Drentse Zaak, het werk- en kenniscentrum van ondernemend Assen. Naast kantoren en flexplekken, is het monumentale pand aan de Beilerstraat ook zeer geschikt voor (zakelijke) bijeenkomsten. Hiervoor zijn diverse ruimtes te huur en is er voor elk wat wils. Maya Titarsole is officemanager van De Drentse Zaak. ,,Er gebeurt hier altijd veel, er is een grote veelzijdigheid aan personen en bedrijven aanwezig en je werkt in een dynamische omgeving." Ook bedrijven, organisaties en verenigingen kunnen ervaren hoe het werken in De Drentse Zaak is. De Drentse Zaak verhuurt namelijk vier verschillende (vergader)ruimtes aan allerlei partijen. En dat loopt storm, zo zegt Titarsole. ,,De zalen zitten vaak vol en het aantal reserveringen gaat snel omhoog. Ze stromen nu al voor in het najaarbinnen. Veel bedrijven en organisaties keren hier ook terug. Sommige partijen huren hier al jaren zalen." Trouwen in De Drentse Zaak Eén van de zalen is de luxe vergaderzaal op de begane grond, die geschikt is voor gezelschappen tot en met dertig personen. De zaal is een prachtige, statige ruimte met een mooi lichtplafond. Het is van alle gemakken voorzien en audioapparatuur is aanwezig. Regelmatig worden er cursussen of workshops gegeven of wordt er druk vergaderd. De mogelijkheden zijn zo divers, een zaalreservering wordt dan ook op maat gemaakt. En daarin is veel denkbaar. ,,We kijken altijd per reservering naar wat er mogelijk is. Verder bieden we complete pakketten aan in combinatie met de horecagelegenheid.” Maar ook voor een trouwerij en het bijbehorende feest kan men in De Drentse Zaak terecht, het pand is geregistreerd als een officiële trouwlocatie. Spreekruimtes Daarnaast is de zolderruimte te huur. In bioscoopopstelling kunnen daar ruim veertig personen terecht. Ook in deze ruimte worden workshops en cursussen gegeven, maar dan vooral met een praktijkcomponent erin verwerkt. De zolder is namelijk gemakkelijk op verschillende manieren in te richten. De kleinere spreekruimtes zijn alleen overdag te huur en uitermate geschikt voor sollicitatiegesprekken, coaching en vergaderingen. Ook kunnen er cursussen en workshops gegeven worden voor gezelschappen tot acht personen. Het is mogelijk om ruimtes zowel overdag als in de avonden en in de weekenden te huren. Wel werkt De Drentse Zaak met een avond- en weekendtoeslag en worden de ruimtes dan alleen voor groepen boven de vijftien personen verhuurd. Over De Drentse Zaak In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor een eigen kantoor, vergaderruimtes en flexibele werkplekken. Achter het gebouw aan de Beilerstraat is volop parkeergelegenheid aanwezig, waar ook de huurders gebruik van kunnen maken. Een zaal reserveren kan via www.dedrentsezaak.nl of via 0592-763401. Kijk voor meer informatie op www.dedrentsezaak.nl. Het Geheime Wapen Tekstschrijvers. Eigen foto.

Auteur

Albert-Jan Garama