Brandweer Drenthe eerste brandweer met Certificaat Dementievriendelijk

ASSEN

Alzheimer Nederland afdeling Drenthe en het Netwerk Dementie Drenthe spannen zich dit jaar in om Drenthe een Dementievriendelijke samenleving te laten zijn. Een samenleving waar mensen die lijden aan deze ziekte zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen.

Op 21 juni hebbende veiligheidscoördinatoren van de Brandweer regio Drenthe een scholing gehad over dementie en hoe in crisissituaties het beste met mensen die lijden aan dementie kan worden omgegaan. Frans van Dorst van Alzheimer Nederland heeft daarna het certificaat Dementievriendelijk aan de Brandweer kunnen uitreiken. Frans van Dorst sprak dank uit aan de Brandweer dat zij de eerste instelling in Drenthe zijn die deze scholing hebben gevolgd en hoopt dat dit “vuurtje” wat de Brandweer heeft gesticht zal blijven branden en gevolgd zal worden door meer instellingen.” v.l.n.r. op de foto Henk van Hooft, voorzitter Netwerk Dementie Drenthe, Fred Heerink, Directeur veiligheidsregio Drenthe, Frans van Dorst, voorzitter Alzheimer Nederland afdeling Drenthe en els van der Veen, coördinator Netwerk Dementie Drenthe.

Auteur

Albert-Jan Garama