Run op boek TT Assen - Alle remmen los!

ASSEN

Wist u dat in vroeger tijden gewoon vanaf de straatkant gekeken werd naar de TT-races, dat de rondetijden handmatig werden bijgehouden, wie geen kaartje kon betalen vanaf een vrachtwagen naar de races keek en dat de burgemeester van Assen deel uitmaakte van het TT-bestuur. Deze en andere weetjes voorzien van prachtig beeldmateriaal treffen lezers aan in het verzamelboek TT Assen – Alle remmen los!

Het boek is bij de opening van de 86e Motul TT Assen overhandigd aan burgemeester Marco Out en TT-voorzitter Arjan Bos. Inmiddels zijn er al 500 exemplaren over de toonbank gegaan! In de Asser boekhandels liggen de boeken prominent in de etalages. Het boek is het product van de samenwerking tussen het Drents Archief, In Ontwerp, Martin Hiemink en Koninklijke Van Gorcum. In het boek vertellen Peter Oosterbaan en Peter Schorer over hun passie voor de TT. In Alle remmen los! staat daarnaast ondermeer informatie over de races, de TT-nacht, de inzet van 1500 vrijwilligers voorzien van actiefoto’s en programmaboekjes van de wegrace in de jaren ’30 tot de helden op het podium en het festival in de stad nu. Het boek is voor euro 14,95 verkrijgbaar via de boekhandel, bol.com of de webshop van Koninklijke Van Gorcum.

Auteur

Albert-Jan Garama