Eerste certificaten Digisterker uitgereikt in Bibliotheek Beilen

BEILEN

Onderwijswethouder Gert Jan Bent van de gemeente Midden-Drenthe heeft donderdag 16 juni in Bibliotheek Beilen de eerste certificaten uitgereikt aan deelnemers die de cursus Digisterker in de Bibliotheek van Beilen met succes hebben afgerond.

Tijdens de bijeenkomsten hebben de cursisten geleerd hoe ze overheidsinformatie kunnen vinden en hoe ze iets moeten aanvragen, bijv. bij de gemeente of de belastingdienst. De cursus is een samenwerking tussen de Bibliotheek, Welzijnswerk Midden-Drenthe en de gemeente Midden-Drenthe. Wethouder Bent is erg enthousiast over de cursus: “Het is fantastisch om te zien hoeveel de cursisten geleerd hebben. Je ziet dat ze nu zelfverzekerder zijn en meer durven op het web. We hebben er vier ambassadeurs bij. Als gemeente nemen wij, met de inzet van Digisterker, onze verantwoordelijkheid in het ondersteunen van onze burgers. Goed om te zien dat dit ook echt werkt en angsten weg neemt.“ De cursisten zijn het er dan ook allemaal over eens. Digisterker heeft hun meer zelfvertrouwen in de omgang met computers en e-overheid gegeven, maar ook inzichten en kennis. “Ik wist niet dat de overheid zoveel van me wist, ik kan zelfs inzien hoe lang ik al gescheiden ben en hoeveel AOW ik krijg. Ik voel me echt stoer dat ik dit nu zelf weet te vinden.” Werken met e-overheid De overheid vraagt steeds vaker naar de DigiD: de persoonlijke digitale sleutel voor de overheid. In de cursus hebben de cursisten geleerd hoe ze een DigiD kunnen aanvragen en hoe deze te gebruiken. Ook is tijdens de cursus ruimschoots aandacht besteed aan de website van de gemeente Midden-Drenthe: Hoe maak ik een afspraak? Hoe vraag ik een nieuw paspoort aan? In het najaar wordt de cursus Digisterker opnieuw aangeboden.

Auteur

Albert-Jan Garama