Bachcantate weekenden

ASSEN

Na de geslaagde Bachcantate weekenden in 2015 worden deze vervolgd in juni 2016. Dit gaat in nauwe samenwerking met de Asser Bach Cantategroep.

De Bachcantate concerten worden voorafgegaan door een muzikale voorbeschouwing: een korte introductie van de dirigent, Hoite Pruiksma, waarin publiek, zangers en instrumentalisten participeren en waar op een speelse laagdrempelige manier uitleg wordt gegeven over Bach’s muziek en de gezongen cantates in het bijzonder. Het koor wordt gevormd door professionals en amateurs, waarbij de professionals de solistenpartijen verzorgen. Tevens coachen deze meesters de amateurs. Solisten zijn Alina Rozeboom (sopraan), Eske Tibben (alt), en Ben Brunt (bas). Wietse Meinardi speelt het orgelconcert van Händel. Het orkest wordt eveneens gecoacht en bestaat uit een aantal professionals en gevorderde amateurs. Concertdata: Zaterdag 25 juni 20.15 uur Emmen (Grote Kerk) Zondag 26 juni 15.00 uur Diever (Pancratiuskerk) Zondag 26 juni 20.15 uur Borger (Goede Herderkerk) Reserveren kan via de site van de NBA: www.nederlandsebachacademie.nl of door een e-mail te sturen naar info@nederlandsebachacademie.nl. Voor het concert in Borger zijn ook kaarten te verkrijgen bij de Bruna, Grote Brink 5. Entree: Volwassene euro 13 (aan de kassa euro 15), jongeren tot 17 jaar euro 5 (aan de kassa euro 7), studenten tot en met 25 jaar euro 7 (aan de kassa euro 9).

Auteur

Albert-Jan Garama